Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lieliska izklaide!
Publicēts 19. septembrī, 2009.
Spēle, kas ierauj Tevi adrenalīnā, spēle, kurā Tu izjūti īstu kaujas garšu, spēle, kas uzdzen Tavu adrenalīna līmeni līdz maksimumam – tas ir Airsofts

Airsofts ir kas jauns aktīvās atpūtas cienītājiem, ekstrēmistiem un aso izjūtu piekritējiem. Noķerot spēles garšu Tu vari izjust, cik tas ir tuvu realitātei. Šī militārā piedzīvojumu spēle, kur vari iejusties kā īstā kaujas laukā, iegūt jaunus draugus un uzticēties komandas biedriem. Airsofta ieroču kopijas ir tik identiskas īstajiem, ka atpazīt tos var tikai pētot.
Ieroči šauj ar mazām plastmasas bumbiņas, kas neatstāj nekādus traipus uz apģērba un neizdara ievainojumus spēles dalībniekiem.
Airsofts ir pierādījis, ka to var spēlēt jebkur – uz ielas, istabā, malka šķūnī vai pat pagrabā, bet vispiemērotākās vietas, mēs uzskatām, ka ir pabiezs mežs vai pamestas vai nepabeigtas, ne pārāk bīstamas, ēkas. Spēle iespējama neizmēri lielās teritorijās.
Šim sporta veidam nav šķērslis lietus, sniegs un spēcīgs sals. Pēc spēles dalībniekiem visbiežāk jaušama patiesa degsme un sejā līksmo smaids.
Airsofts savu eksistenci sāka pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad japāņu militāristiem radās interese par ieroču kopijām, kas šautu mazas plastmasas bumbiņas. Tā šis sporta un militārās atpūtas veids auga un ātri nokļuva Amerikā, Āfrikā un līdz mums - Eiropā. Airsoft sākumā bija sastopama kā vienkārša sētas spēle „kariņš”. Ar spēlētāju izdomu tā ieguva dažādas taktikas un simulācijas, kur izspēlēt var pat veselus scenārijus kā, piemēram, „Nāves salas kauja”. Biežāk pielietotās taktikas ir spēle līdz pēdējam izdzīvojušajam, spēle uz laiku, mediķa iesaistīšana spēlē, pilots, telpas vai vietas ieņemšana, karoga sagūstīšana, prezidenta eskorts un citas ģeniālas spēles taktikas, kuras rodas spēles laukumā.
Līdz mūsdienām Airsofts ir attīstījies tā, ka var šaut ar dažāda smaguma bumbiņām variējot ātrumam līdz 150 m/s vai pat vairāk un ieroču klāsts, ko iespējams iegadāties, pārsniedz 100 veidus. SIA „BetterWorld”, kur spēlēju šo spēli, Airsoft entuziastiem piedāvā dažādu veidu ieročus – AK-47; M15; MP5, AUG1, G36, M16, un citus ieroču prototipus, jo tie esot pieprasītākie, izplatītākie un iecienītākie spēlētāju vidū.
Airsofta lielākās priekšrocības ir tās, ka sāpju līmenis dalībniekam ir mazs; bumbiņas šaujot nestrēgst kopu lapās un spēle ir maksimāli militāri pielīdzināta īstam karam. Kā lielākais mīnus Airosoftam ir tas, ka nevar redzēt, ka pretinieks ir nošauts, tamdēļ jāatzīstas pašam, respektīvi, jābūt godīgam, tad arī spēle ir interesanta un aizraujoša.

Piesakieties spēlēm visā Latvijā!

Interesentiem vairāk informācijas: www.bewo.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: